Wat is Webdesign?

Dit is webdesign
volgens Espant

Webdesign is het proces van idee voor een website of webapplicatie tot het hosten daarvan. Het begint bij het ontwerp van de webpagina's. Hierbij wordt naar de klant geluisterd welke onderwerpen hij aanbod wilt laten komen. De webdesigner noteert deze informatie en gaat aan de slag met schetsen. Deze moeten voldoen aan de huisstijl van het merk of organisatie, dit creëert consistentie en eenheid.

Nadat hij zijn plan heeft uitgewerkt op papier wordt er digitaal aan geschetst tot een prototype. Wanneer dat aan de verwachting van de klant voldoet, kan het programmeren beginnen. Hierin wordt de structuur, opmaak en beweging tot leven gebracht. Wanneer dit afgerond is kan die online worden geüpload op een beschikbare domeinnaam.
Uw website staat dan online.

Webdesign is de afgelopen jaren een breder vak geworden. Tegenwoordig wordt ook veel gesproken over: User Experience design, User Interface design, Front-End development, Search Engine Optimalisation.

Lees hieronder meer over deze disciplines.

webdesign-werkwijze

"Wat is het verschil tussen UX en UI Design?

User Experience Design

UX Design

User Experience Design is overal terug te zien. Bijvoorbeld het lezen van de krant, tijdens het autorijden en zelfs bij het pellen van een banaan. Overal is dit aanwezig . UX design houdt zich bezig met de gebruiker hoe die het proces ervaart wanneer die het gebruikt. Dit proces begint met onderzoek, user research. Vervolgens het ontwerp en de focus op de gebruiksvriendelijkheid. De eenvoud hiervan is het belangrijkste aspect.


User Experience Design

User Interface Design

UI Design

User Interface design is het ontwerp van het systeem. Is het consistent en haakt het in op de huisstijl? Is de hiërarchie duidelijk? Deze vragen worden centraal gehouden. Tevens zijn kleurgebruik en typografie belangrijke elementen. Weten waar en wanneer te gebruiken moet goed doordacht zijn. Maar de belangrijkste discipline blijft de lay-out. Het voordeel blijft dat bepaalde onderdelen een standaard positie hebben gekregen, omdat de mens eraan gewend is.


User Interface Design

Wat houdt
Front-End Development in?

Front-End Development

De brug tussen ontwerp en realisatie

Bij de bouw van een website, webshop of andere webapplicatie komen veel elementen bij kijken. Het onderzoek naar de klant, de aansluiting op de huisstijl en de realisatie. De Front-end developer ontwikkelt en realiseert het ontwerp tot een werkend systeem. Die legt de brug tussen de gebruiker en het systeem.

Bij dit proces worden diverse programeertalen ingezet om het systeem zo eenvoudig mogelijk te gebruiken. Welke talen en technieken worden er eigelijk gebruikt? We zullen er een aantal benoemen:

front end development

Vragen of interesse?

Espant is al jaren lang expert op het gebied van websites, webdesign een Front-End development. Neem gerust contact op wat Espant
uw bedrijf kan bieden.

Contact ons:

+31 6 3390 0293
info@espant.com
8187 2429
NL00 3613 990 B09
8:00 - 17:00

Volg ons op:

Copyright © · Espant Design
Alle rechten voorbehouden.


Ontworpen en ontwikkeld in Nederland door Espant Design.