Wat is webdesign?

Tegenwoordig word er veel gesproken over de term webdesign. Vaak word er dan gesproken over Wordpress, search engine optimization (SEO), user experience design (UX). Maar wat bekend dat allemaal?

Webdesign is het proces van idee voor een website of webapplicatie tot het hosten van de website. Het begint bij het ontwerp van de webpagina's. Deze moeten voldoen aan de huisstijl van het merk of organisatie, dit creërt consistentie en eenheid.
Tegenwoordig is responsive design erg belangrijk bij webdesign. Webpagina's moeten zowel op mobiel en tablet kunnen worden geopend zonder problemen.

User Experience design.

In het begin noemde we de term user experience design. Deze trend is de laatste jaren steeds populaider geworden. UX design is het ontwerpen van uw webapplicatie speciaal gericht op uw gekozen doelgroep. Het is het vereenvoudigen van uw website zodat uw gebruiker zonder te veel moeite uw applicatie kan gebruiken.

Search Engine Optimization.

Zodra uw website online staat wilt u natuurlijk dat Google uw website als eerste toont in de zoekresultaten. Het optimaliseren van dit proces heet SEO. Het is het verbeteren van uw website om zo goed mogelijk gevonden te worden.

Bij Espant is het eenvoudig een website te laten ontwerpen voor uw organisatie.

webdesign proces