Grafisch ontwerp

Logo ontwerp, huisstijl ontwerp, prepress…
Het is het allemaal. Laat uw huisstijl ontworpen worden door Espant design.
Lees meer info hoe uw bedrijf vorm krijgt.

Dit is Grafisch Ontwerp
volgens Espant

Grafisch ontwerp of grafische vormgeving is de kunst om een boodschap door te geven doormiddel van een medium op een artistieke manier. Omdat het een algemene definitie heeft, classificeert Espant daaronder nog andere werkzaamheden.

Grafisch ontwerp wordt vaak gezien als het ontwerpen van divers drukwerk waaronder: tijdschriften, brochures en visitekaartjes. De grafisch vormgever bedenkt het idee of de boodschap erachter en de desktoppublisher ontwerpt het product en drukt het af.

Huisstijl en logo ontwerp. Veel bedrijven vinden het belangrijk een goed logo te hebben en een goede huisstijl (corporate identity) te hebben. Onder een huisstijl vallen de onderdelen: kleurgebruik, lettertype en stijlelementen. Het is de visuele identiteit van een merk. Vaak wordt gedacht dat het logo van een merk en huisstijl aparte elementen van een bedrijf zijn. Dat zijn ze niet en integendeel is een logo slechts onderdeel van de complete huisstijl. Espant biedt een tijdloze huisstijl, een logo voor elke gelegenheid en een moderne uitstraling voor herkenning van uw doelgroep. Andere onderdelen van een huisstijl zijn: bedrijfskleding, gewrapte bedrijfswagen, interieur, billboardreclame en website of andere digitale producten. The sky is the limit.

webdesign-werkwijze

" Grafisch ontwerp of grafische vormgeving is de kunst om een boodschap door te geven doormiddel van een medium op een artistieke en visueel aantrekkelijke wijze."

Wat valt er onder huisstijl ontwerp?

Responsive logo ontwerp

Het sieraad van uw huisstijl

Een bedrijfslogo is het belangrijkste onderdeel van een huisstijl. Zonder logo kent de doelgroep het merk niet. Een logo bestaat vaak uit twee onderdelen: het beeld- en het woordmerk.
Het beeldmerk is het icoon, pictogram of illustratie. Het woordmerk is de naam van uw bedrijf. Deze wordt vaak uitgedrukt in een uniek en
herkenbaar lettertype.

Tegenwoordig is een responsief logo erg belangrijk voor het uiten van uw merk. Op ieder medium moet uw logo herkenbaar en toepasbaar zijn. Hier rechts staan een aantal voorbeelden van bekende merken die een responsive logo hebben als antwoord voor het gebruik ervan.

Prepress

Een gerichte boodschap met sfeer

Prepress zijn de drukbare voorwerpen die uw bedrijf promoten. Hierbij komen de technieken als grafimedia, kleurenmanagement en afdrukken bij te pas. Dit gebeurt vaak in grote hallen met gigantische printers. Om ervoor te zorgen dat kleuren niet af kunnen wijken, word hierbij het PMS gebruikt om de juiste kleurwaardes te waarborgen.

Voorbeelden die bij prepress worden gemaakt zijn: kranten, brochures, magazines, visitekaartjes, abri- posters, vlaggen en bestickeringen voor voertuigen.

drukwerk

* PMS is een afkorting voor Pantone Matching System. Pantone is veruit het meest gebruikte kleurensysteem voor print.

Typografie

Een visuele smaak en tastbare klank

Typografie is de kunst van het zetten van teksten. Er bestaan oneindig veel stijlen waarop teksten kunnen worden vormgegeven. Welke soorten lettertype bestaan er?

1. Sans serif

De meest gebruikte klasse is sans serif. De schreefloze lettertypes stralen eenvoud en de toekomst uit. Vandaar dat tech-bedrijven & start-ups dit lettertype gebruiken.

2. Serif

De schreeflettertypes worden door mensen vaak als klassiek en conservatief en stijlvol beschouwd. Deze klasse wordt vooral gebruikt door financiele bedrijven, kledingmerken & universiteiten.

3. Script

Deze klasse is de vriendelijkste van het rijtje. Deze lettertypes worden gekozen om aantrekkelijk gevonden te worden door het publiek. Veel Kledingmerken, levensmiddelmerken en restaurants kiezen voor deze klassen.

4. Slab serif

Slab serif lettertypes geven vaak een solide, zelfverzekerde en natuurlijke uistraling. Deze wordt vooral in de technische sector gebruikt.

5. Decoratief

De decoratieve klasse is de uniekste klasse van dit rijtje. Deze klasse geeft vaak het thema duidelijk weer een is het aantrekkelijkst om de gemiddelde consumenten voor uw product te kiezen. Deze lettertypes worden meest gebruikt door levensmiddel gerelateerde bedrijven, attractiepark en dierenparken & producten voor kinderen.

typografie

Contact ons:

+31 6 3390 0293
info@espant.com
8187 2429
NL00 3613 990 B09
8:00 - 17:00

Volg ons op:

Copyright © · Espant Design
Alle rechten voorbehouden.


Ontworpen en ontwikkeld in Nederland door Espant Design.