Wat is grafisch ontwerp?

Grafisch ontwerp of grafische vormgeving is de kunst om een boodschap door te geven doormiddel van een medium op een artistieke manier. Omdat het een algemene definitie heeft, classificeert Espant daaronder nog andere werkzaamheden.

Grafisch ontwerp wordt vaak gezien als het ontwerpen van divers drukwerk waaronder: tijdschriften, brochures en visitekaartjes. De grafisch vormgever bedenkt het idee of de boodschap erachter en de desktoppublisher ontwerpt het product en drukt het af.

Huisstijl en logo ontwerp.

Veel bedrijven vinden het belangrijk een goed logo te hebben en een goede huisstijl (corporate identity) te hebben. Onder een huisstijl vallen de onderdelen: kleurgebruik, lettertype en stijlelementen. Het is de visuele identiteit van een merk. Vaak wordt gedacht dat het logo van een merk en huisstijl aparte elementen van een bedrijf zijn. Dat zijn ze niet en integendeel is een logo slechts onderdeel van de complete huisstijl.
Andere onderdelen van een huisstijl zijn: bedrijfskleding, gewrapte bedrijfswagen, interieur, billboardreclame en website of andere digitale producten.

Is een huisstijl of logo belangrijk voor mijn organisatie?

Ja absoluut en dat heeft de volgende redenen:
- Het onderscheid uw organisatie van uw concurrenten.
- Uw klanten u herkennen en geloofwaardig vinden.
- Belangrijker dan ooit.

Bij Espant is het eenvoudig een huisstijl te laten ontwerpen voor uw organisatie.

graphic design